غریب آبادی: بی کیفرمانی رژیم صهیونیستی باید پایان یابد-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

غریب آبادی: بی کیفرمانی رژیم صهیونیستی باید پایان یابد

معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر گفت: رژیم آپارتاید باید در زنجیره اقدامات حقوقدانان بین المللی محصور گردد و بی‌کیفرمانی این رژیم اشغالگر باید پایان یابد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۸ - ۰۲ آذر ۱۴۰۲ - 2023 November 23
کد خبر: ۲۱۵۰۴۲

به گزارش راهبرد معاصر، کاظم غریب‌آبادی، معاون امور بین‌الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر، در همایش "تحولات غزه از منظر حقوق بین‌الملل" که در دفتر مطالعات سیاسی و بین‌المللی وزارت امور خارجه با حضور شخصیت‌ها و حقوقدانان برجسته برگزار شد، ابعاد حقوقی جنایات رژیم آپارتاید اسرائیل در جنگ غزه و چگونگی پیگیری این جنایات در محاکم خارجی و داخلی را تشریح کرد.

 

غریب‌آبادی در ابتدا ضمن اشاره به اینکه مردم مظلوم فلسطین این‌روزها نیاز به اقدامات عملی مانند ارسال کمک‌های بشردوستانه، توقف بمباران ها و پیگیری حقوقی و قضایی این جنایات دارند، افزود: در طول ۴۷ روز گذشته هیمنه اطلاعاتی، نظامی و امنیتی رژیم آپارتاید اسرائیل کاملا درهم‌شکسته و این رژیم دستاورد راهبردی نداشته است.

وی ادامه داد: رژیم صهیونیستی دو راهبرد اساسی را در دستورکار خود قرار داده بود؛ یکی نابودی کامل حماس و دوم تخلیه و بدست گرفتن کنترل کامل نوار غزه، که در هر دو توفیقی کسب نکرد، هرچند متاسفانه خسارات بسیار سنگینی برای مردم بی گناه غزه و غیرنظامیان برجای گذاشت.

دبیر ستاد حقوق بشر تصریح کرد: دور جدید مقاومت که از ۷ اکتبر آغاز شد، یک تحول نوین نیست. جنایت‌ها در سرزمین های اشغالی حتی قبل از سال ۱۹۴۸ آغاز شده است. تا الان بیش از ۷ میلیون فلسطینی آواره ‌شده اند؛ بیش از ۱۰۰ هزار نفر قبل از ۷ اکتبر در طول ۷۵ سال شهید شدند، بیش از چند صد هزار نفر مصدوم شدند. رژیم صهیونیستی بیش از ۳۰۰۰ عملیات ترور و بیش از هزاران عملیات کشتار انجام داده است.

غریب آبادی با اشاره به آمار اسرای فلسطینی، گفت: بیش از ۷۰۰۰ اسیر و گروگان فلسطینی در زندان های اسرائیل وجود دارند، که برخی از آنها به ۳۰۰ سال حبس محکومند، ۲۰۰ نفر از اسرا، زنان و کودکان هستند؛ با وضعیت موجود، مردم فلسطین حق دفاع مشروع دارند و این حق برای آنها در حقوق بین‌الملل شناسایی شده است. قضیه از ۷ اکتبر آغاز نشده که بخواهند برای رژیم صهیونیستی حق دفاع مشروع قائل شوند. وضعیت در فلسطین اشغالی، تجاوز و اشغالگری است و مردم فلسطین دائما در حال مقاومت هستند.

وی همچنین به نقش رژیم آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: رژیم اشغالگر در ارتکاب جنایات خود تنها نیست و رژیم آمریکا یک طرف تجاوز در این قضیه به حساب می‌آید. آمریکا و برخی کشورهای غربی انواع و اقسام حمایت‌های سیاسی و دیپلماتیک، نظامی، لجستیکی و مالی را از رژیم اشغالگر به عمل آوردند. اینجا مسئولیت کشتار با رژیم صهیونیستی و حامیان آنهاست و باید این موضوع را در پیگیری های حقوقی در نظر گرفت.

دبیر ستاد حقوق بشر ادامه داد: در قضیه طوفان الاقصی از همان روزهای اول شاهد انواع و اقسام جنایت‌ها از جمله جنایت جنگی، جنایت علیه بشریت، نسل‌زدایی و پاکسازی قومی و نژادی بودیم. حمله به اماکن غیرنظامی مانند اماکن مسکونی، بیمارستان‌ها، اماکن آموزشی، اماکن دینی و مذهبی؛ محاصره کامل نوار غزه و ممانعت از رساندن سوخت، انرژی، دارو، آب، برق و غذا؛ انتقال اجباری مردم از شمال نوار غزه؛ و بکارگیری سلاح‌های ممنوعه همگی از شاخصه‌های جنایات کیفری بین‌المللی هستند که این رژیم آنها را مرتکب شده است.

وی افزود: نکته مهمی که در این دور از جنایات اتفاق افتاد، اذعان مقامات این رژیم اشغالگر به ارتکاب این جنایات است. در همان روزهای اول وزیر دفاع این رژیم دستور داد آب و سوخت و برق غزه قطع شود. یکی دیگر از مقامات عالی‌رتبه این رژیم هم گفت آنچه که مردم غزه نیاز دارند آب و دارو نیست، بلکه نیاز آنها بمباران و بمب است. چه اتفاقی افتاده که به این صراحت به جنایات خود اذعان می‌کنند؟ جز اینکه پشتشان به حمایت‌های همه جانبه آمریکا و غرب و سکوت سازمان‌های بین‌المللی در برابر این جنایات گرم است؟!

غریب‌آبادی با اشاره به نقض گسترده سه اصل تفکیک، تناسب و ضرورت در چارچوب حقوق بشردوستانه بین‌المللی از سوی رژیم صهیونیستی، گفت: مفاد اصلی حقوق بشردوستانه بین‌المللی، حقوق بین‌المللی کیفری و حقوق بشر بین المللی توسط رژیم آپارتاید نقض شده اند. آنها هیچ اعتبار و حیثیتی برای حقوق بین الملل، معاهدات بین المللی و سازمان‌های بین‌المللی باقی نگذهشته اند. حق حیات، مهمترین حق بشری است که به صورت کامل توسط رژیم صهیونیستی با کشتار ۱۳ هزار نفر انسان بی گناه، عمدتا زن و کودک، نقض شده است. سازمان های بین المللی ذیربط چکار کرده اند؟! وقتی سال گذشته در کشورمان شاهد اغتشاشات بودیم، کشورهای مدعی غربی اجلاس شورای اضطراری حقوق بشر تشکیل دادند و با صدور قطعنامه هیات حقیقت یاب برای جمهوری اسلامی ایران تعیین کردند، در حالی که دولت بسیار مسئولانه برخورد کرد. در غزه بیش از ۴۵۰۰۰ نفر شهید و مجروح شدند، ولی سازوکارهای حقوق بشری هیچ اقدامی انجام ندادند!

وی ادامه داد: افرادی که به سازمان های بین المللی و سازوکارهای حقوق بشری دل خوش می کنند، باید بدانند این سازوکارها ابزاری هستند برای رسیدن به منافع برخی کشورهای خاص، نه برای تامین امنیت و صلح و ثبات مردم و تحقق حقوق آنان. دو سازمان کلیدی یعنی شورای امنیت و شورای حقوق بشر در قضیه غزه ناتوان ماندند و در انجام مسئولیت خودشان شکست خوردند.

دبیر ستاد حقوق بشر با ارائه پیشنهادی درخصوص پیگیری جنایات رژیم صهیونیستی، عنوان کرد: این دور از جنایات دیر یا زود تمام خواهد شد، اما مقابله با بی کیفرمانی رژیم صهیونیستی بسیار مهم است و این محقق نمی شود مگر از طریق کار حقوقی و قضایی. پرونده های متعددی در محاکم ملی و بین المللی باید علیه این رژیم تشکیل شود. طرح دعوا در محاکم بین المللی کار دولت ها است. طرح دعوا در محاکم ملی کار قربانیان و وکلای آنها است.

وی در ادامه گفت: باید شبکه ای از وکلا و حقوقدانان مدافع فلسطین تشکیل شود. وکلا در برخی کشورها مانند ترکیه و فرانسه شبکه هایی را برای طرح دعوا تشکیل دادند. در ایران نیز وکلا و حقوقدانان ما باید این کار را انجام بدهند. اصل صلاحیت جهانی که توسط برخی کشورها پذیرفته شده نیز فرصتی را برای طرح دعوا علیه جنایتکاران اسراییلی نزد محاکم آن کشورها فراهم می آورد. نقش وکلا و حقوقدانان در این پیگیری کلیدی است و باید پرونده های متعددی در طیفی از کشورها تشکیل شود. از سوی دیگر، با فشار وکلا و حقوقدانان، پرونده موجود در دیوان کیفری بین المللی نیز باید فعال شود. رژیم صهیونیستی عضو دو کنوانسیون نسل زدایی و کنوانسیون رفع تمامی اشکال تبعیض نژادی است و قابلیت طرح دعوا علیه این رژیم از جمله در دیوان بین المللی دادگستری وجود دارد، از این‌رو لازم است با کشورهای دیگر رایزنی دیپلماتیک کرد تا این دعاوی مطرح شوند‌.

معاون امور بین الملل قوه قضائیه همچنین گفت: جنایات به قدری گسترده است که افکار عمومی بین المللی به دلیل بی اقدامی دولت های خود، پای کار آمدند و در خیابان ها اعتراض می کنند. در این قضیه برخی کشورهای غیر اسلامی نیز روابط خود را با رژیم صهیونیستی قطع کردند و در دیوان بین المللی کیفری طرح دعوا کردند. در پیگیری ها تمرکز نباید صرفا بر کشورهای اسلامی باشد، بلکه تمرکز باید بر کشورهایی که خواستار اجرای عدالت هستند، باشد.


وی در پایان نقش وزارت امور خارجه در رایزنی با کشورها را بسیار مهم برشمرد و گفت: در ارتباط با کشورها باید آنها را به تشکیل پرونده علیه رژیم صهیونیستی ترغیب کنیم. باید در چارچوب کشورهای اسلامی اقدامات جدی اتخاذ کنیم. باید از هر فرصتی علیه رژیم صهیونیستی استفاده کنیم. اگر نمی توان در چارچوب تمامی کشورهای اسلامی اقدام عملی انجام داد، این کارها نظیر تحریم رژیم، قطع روابط و اقدام حقوقی و قضایی را باید در قالب های کوچکتر و با کشورهای علاقمند پیگیری کرد. اگر این اقدامات شکل بگیرد، می توانیم رژیم صهیونیستی را در زنجیره ای از اقدامات حقوقی محصور کنیم. تمرکز ما باید بر کار و اقدام حقوقی باشد./ فارس

ارسال نظر